Založ si blog

Evanjelium podľa Petra Pellegriniho

V Biblii nám už pred dvetisíc rokmi zanechali zmienku o hriešnikovi Petrovi (očakávajúcom božiu pomoc v boji o prezidentskú stoličku) a pretože máme pred voľbami, nahliadnime do jej tajomstiev a vysvetlime si, čo sa tam o ňom píše. Keďže na blog Pravdy chodia jednoduchí ľudia, konšpirátori a kolaboranti, budem to písať jednoduchým jazykom, aby ste si nemuseli príliš namáhať hlavu.

Hriešnik v kostole. / Zdroj: Bing Image Creator

Keby sa niekto pozastavil nad tým, prečo je Peter hriešnik, tak je to spôsobené príbehom Adama a Evy a hriešnik Peter to sám nevie zmeniť, ani keby bol neviem aký vzorný kresťan. To mohol urobiť iba Ježiš, Peter by mal v neho veriť, ale o Ježišovi tento príbeh nie je. Iba o tom, čo na Petrovu adresu povedal.

Pred pár dňami sa Peter Pellegrini úplnou náhodou vybral do kostola a úplnou náhodou tam nafotil sériu fotografií do cyklu Hriešnik sa vracia k Otcovi (to treba chápať akože k Bohu). Potiaľ je to OK, pretože Boh naozaj podľa Biblie stojí aj o hriešnikov (napr. O márnotratnom synovi, O stratenej ovci). Len je tam problém v tom, že sa očakáva, že by ten návrat mal byť úprimný. Neočakáva sa, že si to niekto vysvetlí ako robenie promo fotiek v kostole, aby obalamutil jednoduché veriace babičky a hlúpych pronárodných voličov.

A keď sa modlíte, nebuďte ako pokrytci, ktorí sa radi postojačky modlievajú v synagógach a na rohoch ulíc, aby ich ľudia videli. Veru, hovorím vám: Už dostali svoju odmenu.

Ale keď sa ty ideš modliť, vojdi do svojej izby, zatvor za sebou dvere a modli sa k svojmu Otcovi, ktorý je v skrytosti. A tvoj Otec ťa odmení, lebo on vidí aj v skrytosti.

Mt 6, 5-6

Toto je citát z Evanjelia podľa Matúša a ten text pochopí aj menej bystrý čitateľ. V prvom verši ľahko spoznáme vypočítavú činnosť nášho adepta na prezidenta, ktorý sa úplnou náhodou objavil v prvom rade a modlí sa, aby mu Boh pomohol vyhrať a popri tom oblafol dôverčivé babičky a akože národných voličov, ktorým okrem kresťanstva ukazuje aj svoju národnú hrdosť, aby im vytvoril kresťansko-poddanskú návnadu, ktorú zlupnú aj s navijákom.

A v druhom verši ho Ježiš upozorňuje na to, že modliť sa má v tichosti, že on vidí do jeho hriešneho srdca a keby tam úplnou náhodou našiel aj niečo iné okrem vypočítavosti, tak že mu to splní. Pochopiteľne tie jeho detinské túžby o pomoci do kresla prezidenta mu Boh plniť nebude. Netreba si ho zamieňať so studničkou splnených želaní, ktorá má na morálku žiadateľa o dosť nižšie nároky.

Nie je to úžasné, ako ľudia v minulosti poznali typy ľudí, ktoré sa nápadne ponášajú na nášho hriešnika Petra? A zoberie si z toho náš hriešnik Peter ponaučenie? Sotva. Len čo sa skončia voľby, zabuchne ako prvý dvere do kostola a na Boha si možno spomenie až v okamihu, keď na jeho čiernu dušu bude čakať sám Diabol. To sa hriešnikom dosť často stáva.

Prepadol by Lukáš Machala cez okraj Plochozeme?

01.05.2024

SNS pokračuje v dobre rozbehnutom trende a nasadzuje do boja jedného blázna za druhým. Doteraz sa zdalo, že s nasadenými odborníkmi z Vysokej školy humoristického života, sa už nemajú kam ďalej posunúť. Zdalo sa, že dosiahli životnú métu dokonalosti. Ale je dobré, že nespia na vavrínoch a tak mohli do boja nasadiť novú posilu. Lukáš Machala je odborník na Plochozem a s [...]

Má Ramzan Kadyrov nekrózu pankraesu z nekontrolovaného pitia?

24.04.2024

Ak nepoznáte Kadyrova, tak je to bradatý mužík, ktorý presne zodpovedá popisu Róberta Fica o vraždiacich Slovanoch na Ukrajine. Za posledné dva roky sa predviedol v stovkách videí, ktoré údajne točil priamo v prednej línii, ale obvykle sa ukázalo, že to bolo stovky kilometrov v bezpečí. V tých videách bol raz tučný, raz chudý, raz opuchnutý, inokedy opuchnutý ešte viac. [...]

Tak aj Jasmina Alagič sa rozplakala pre peniaze

11.04.2024

Človek by si myslel, že tento týždeň nás už nič horšie ako vulgarizmy a vyhrážky, prednášané lámavou slovenčinou, od Atillu Végha nepostretne, ale opak je pravdou. Vyplakať sa na Internet prišla aj Jasmina Alagič. Dôvod je rovnaký, prišla vraj kvôli Pellegrinimu o peniaze. V jej prípade to ale boli virtuálne peniaze, pretože žiadnu zmluvu nemala a rakúska firma len [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Mr. Freeze

Nemilosrdné oko pozorného sledovateľa vidí to, čo bežný smrteľník nie. Našťastie si to potom smrteľník môže u mňa prečítať. Pozor na to, že si budem z tvojho miláčika asi robiť srandu a ty z toho budeš zúrivý.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 138976x
Priemerná čítanosť článkov: 2396x

Autor blogu