Založ si blog

Donald Trump nemá mizerných 400 miliónov na zaplatenie pokuty

Donald Trump sám seba rád nazýva miliardárom. Ale je jasné, že keď nemá tieto peniaze na zaplatenie pokuty, že žiadnym miliardárom nie je. Na miliardára sa iba hrá.

Ja som miliardár. / Zdroj: Bing Image Creator

Poďme si pripomenúť, prečo túto pokutu vlastne dostal. Niekedy v minulosti oklamal banky a snažil sa im nahovoriť, že hodnota jeho majetku je omnoho vyššia než je v skutočnosti. Na základe tohto klamstva získal výhodnejšie úvery. Neskôr sa na to prišlo, obžalovali ho na súde a súd neocenil jeho kreatívne účtovníctvo a odsúdil ho na zaplatenie tejto, dajme tomu vyššej, pokuty. Vyššej pokuty pre bežného Slováka, pre skutočného miliardára táto pokuta nepredstavuje žiadne veľké peniaze. Ale ako sa ukázalo, pre Trumpa bolo aj toto problémom.

Peniaze na pokutu sa pokúsil získať predajom svojich osobných vecí, ale nešlo mu to veľmi dobre. Je jasné, že predaj starých smradľavých ponožiek nie je taký lukratívny biznis, ako predaj nohavičiek japonských školáčok. Lehotu na zaplatenie má do konca tohto mesiaca.

A to nie je všetko. Okrem tohto procesu sa odohráva ešte oveľa zaujímavejší proces. V tom druhom procese je obžalovaný z toho, že zorganizoval vzburu po svojej prehre v prezidentských voľbách. I v tomto druhom procese sa dejú zaujímavé veci. Jeho spolupracovníkov odsudzujú ako na bežiacom páse a niektorí z nich už museli pekne napochodovať do väzenia, aby si odsedeli svoj zaslúžený trest. Čaká sa vlastne už len na jediného človeka, na Donalda Trumpa, ktorý podľa predchádzajúcich odsúdení jeho komplicov pravdepodobne dostane ešte omnoho vyšší a samozrejme zaslúžený trest.

Má Ramzan Kadyrov nekrózu pankraesu z nekontrolovaného pitia?

24.04.2024

Ak nepoznáte Kadyrova, tak je to bradatý mužík, ktorý presne zodpovedá popisu Róberta Fica o vraždiacich Slovanoch na Ukrajine. Za posledné dva roky sa predviedol v stovkách videí, ktoré údajne točil priamo v prednej línii, ale obvykle sa ukázalo, že to bolo stovky kilometrov v bezpečí. V tých videách bol raz tučný, raz chudý, raz opuchnutý, inokedy opuchnutý ešte viac. [...]

Tak aj Jasmina Alagič sa rozplakala pre peniaze

11.04.2024

Človek by si myslel, že tento týždeň nás už nič horšie ako vulgarizmy a vyhrážky, prednášané lámavou slovenčinou, od Atillu Végha nepostretne, ale opak je pravdou. Vyplakať sa na Internet prišla aj Jasmina Alagič. Dôvod je rovnaký, prišla vraj kvôli Pellegrinimu o peniaze. V jej prípade to ale boli virtuálne peniaze, pretože žiadnu zmluvu nemala a rakúska firma len [...]

Bojovník Attila Végh sa vyplakal pre 30 strieborných

10.04.2024

Attila Végh je akýsi športovec, ktorý ovláda jedinú vec na svete. Mlátiť iných podobných silákov. Doteraz som si myslel, že to všetko robí z lásky k športu, nenávisti k iným lomidrevám a zadarmo, ale ukázalo sa, že je akosi priveľmi naviazaný na peniaze. A keď mu ich ktosi nedá, tak sa o tom hneď začne vychvaľovať. Alebo vyplakávať? Zdá sa, že je tento bijec silno [...]

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Mr. Freeze

Nemilosrdné oko pozorného sledovateľa vidí to, čo bežný smrteľník nie. Našťastie si to potom smrteľník môže u mňa prečítať. Pozor na to, že si budem z tvojho miláčika asi robiť srandu a ty z toho budeš zúrivý.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 57
Celková čítanosť: 137957x
Priemerná čítanosť článkov: 2420x

Autor blogu