Založ si blog

Kam sa podela Putinova Ropucha?

Po tieto dni v médiách rezonuje príbeh o stratenej Ropuche. Nie, nebola to Putinova milenka, ani jeden z trojice Lavrov, Gerasimov, Šojgu. Bola to bojová loď a pretože o nej píšem v minulom čase, je jasné, že to už má za sebou.

Kam sa stratila Putinova Ropucha? / Zdroj: Bing Image Cretaor

Celý ten príbeh sa udial ako cez kopirák podľa podobných iných príbehov ruskej okupácie. Najprv sa objavili správy o útoku na mestečko Feodosija (na Kryme, kúsoček od toho mosta, ktorý stále čaká na ranu z milosti), potom sa v príbehu objavila informácia o poškodení lode a potom to už išlo v klasickom dramatickom crescende. Rusi v príbehu neklamali iba v tom, že to naozaj bolo mestečko Feodosija a že naozaj priznali zásah lode. V ich verzii bola však loď iba poškodená, priznali nejakého jedného mŕtveho a samozrejme si nemohli odpustiť príbeh o tom, že všetky ukrajinské lietadlá, ktoré za útokom stáli, sprášili z povrchu zemského.

Už z tónu tej správy sa dalo poznať, že zahmlievajú ako okuliare v zime a keď sa objavili videá, na ktorých stúpa k nebu gigantický ohnivý hríb alebo kde si obyvatelia mesta prezerajú kusy polcentimetrového plechu, zavŕtaného do zeme neďaleko obchodu s vodkou a užasnuto komentujú, koľko stoviek metrov to je od prístavu, bolo jasné, že sa môžeme začať škodoradostne chechtať. Na druhý deň zábery železničnej stanice (vzdušnou čiarou skoro kilometer na sever od miesta explózie), na ktorej výbuch doslova vytrhol okná a koláže vytlčených okien okolo prístavu už len dotvorili celkový príbeh.

Asi sa nikdy nedozvieme, čo presne za výbušniny v tej lodi mali, ale výbuch to bol doslova spektakulárny a hravo zatienil všetky predchádzajúce predstavenia, kde dovtedy dominovali explodujúce veže tankov, rozprskávajúce sa Grady alebo iné ruské protilietadlové zbrane. Veľmi mi to pripomenulo to skladisko rakiet do Gradov, ktoré mali kdesi na okupovaných územiach v akejsi rozostavanej budove na dvore, kde sme mali možnosť sledovať predstavenie z dookola poletujúceho dronu. Za výbuch dávam jednoznačne 10/10 bodov.

To ale nebráni miestnym kolaborantom, aby sa na príbehu nestrápnili a tak si môžeme prečítať zdôvodnenie, že to alebo vybuchlo len palivo (možno do nafty pridávajú ako ekozložku hexogén), alebo že loď bude za pár mesiacov schopná služby (aj keď na fotkách sú v prístave iba jej zvyšky a ostatné časti odleteli k obchodu s vodkou).

Lukáš Machala zradil ideu Plochozeme

12.05.2024

Ten chlap zapredal všetko čo je sväté a v relácii Ide o pravdu potvrdil, že Zem je guľatá. Respektíve bol tak dobre vyškolený, že začal splietať aj o geoide a hral sa na mudrca. V snahe zvrátiť celoslovenskú predstavu, že sa jedná o kvalitného blbca, sa pokúsil naučenými vetičkami presvedčiť obyvateľov, že teda akože to nepovedal, ale že si z toho robil parabolu, [...]

Pošleme zbrane do Azerbajdžanu aby tam mohol zavládnuť mier

10.05.2024

S touto zaujímavou myšlienkou prišli Robert Fico a jeho verný kamarát Robert Kaliňák. Boli navštíviť minidiktátora Alijeva a keďže ich srdiečka boli nasiaknuté myšlienkami o mieri, ponúkli mu pomoc. Poviete si, že čo je to za kravinu, keď na Ukrajinu nechceli posielať zbrane, aby neeskalovali vojnu, ale to je tým, že ste za mladi neboli dostatočne vystavení komunistickej [...]

Prepadol by Lukáš Machala cez okraj Plochozeme?

01.05.2024

SNS pokračuje v dobre rozbehnutom trende a nasadzuje do boja jedného blázna za druhým. Doteraz sa zdalo, že s nasadenými odborníkmi z Vysokej školy humoristického života, sa už nemajú kam ďalej posunúť. Zdalo sa, že dosiahli životnú métu dokonalosti. Ale je dobré, že nespia na vavrínoch a tak mohli do boja nasadiť novú posilu. Lukáš Machala je odborník na Plochozem a s [...]

protest Gorila 3, namestie SNP

Ústavný súd prikázal SIS zničiť nahrávky v kauze Gorila

20.05.2024 15:46

Tým, že tak SIS v minulosti neurobila, porušila podľa ÚS základné práva Zoltána Vargu, ktorého byt v rokoch 2005 a 2006 odpočúvala.

Cyclon, ruská raketová loď, čiernomorská flotila, Sevastopoľ

Ďalšia ničivá smršť rakiet ATACMS: Poslali ku dnu ruskú raketovú loď Cyklón

20.05.2024 15:43

Podľa informácií na Sevastopoľ zaútočilo najmenej 12 rakiet ATACMS. Deväť z nich bolo zostrelených. Len tri zasiahli prístav.

Voľby 24, Michal Šimečka, Ivan Korčok, štáb

Šimečka pre Pravdu: Spojiť sa musíme všetci. Čaputová nateraz okrúhly stôl zrušila, ako bude pokračovať NR SR?

20.05.2024 15:40

Stretnutie malo podľa Šimečku ukázať, že aj napriek rozdielnym politickým názorom dokážu viesť politickú súťaž slušne a bez nenávisti.

Pellegrini, Čaputová, atentát, vyhlásenie

Čaputová: Stretnutie lídrov parlamentných strán nebude

20.05.2024 15:06

Prezidentka je naďalej presvedčená, že najdôležitejšie je upokojiť spoločenskú situáciu a rešpektuje, že si to vyžaduje nielen čas, ale aj trpezlivosť.

Mr. Freeze

Nemilosrdné oko pozorného sledovateľa vidí to, čo bežný smrteľník nie. Našťastie si to potom smrteľník môže u mňa prečítať. Pozor na to, že si budem z tvojho miláčika asi robiť srandu a ty z toho budeš zúrivý.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 60
Celková čítanosť: 144701x
Priemerná čítanosť článkov: 2412x

Autor blogu