Založ si blog

Blaha a revolúcia súdruha Che Guevaru

Jedného dňa sa Ľuboš Blaha dostal do parlamentu a hneď začal veľké upratovanie. Kancelária jeho predchodcu, ktoréhosi bývalého podpredsedu, bola na jeho vkus príliš moderná. A ten predchádzajúci majiteľ mal tú drzosť, že si tam nechal vlajku EU a obraz prezidentky.

Namiesto neho si zavesil obrázok Che Guevaru. Úprimne dúfajme, ze ho po marxisticky neupirátil z kapitalistického Internetu a že ho kúpil a originálny vlastník fotografie z toho dostal aspoň cent. Ale nie je našim cieľom obháňať pirátov. Sledujme náš príbeh po tom, ako sa vypla kamera a náš hrdina konečne osamel vo zvírenom prachu z upratovania a mohol sa spokojne pozrieť na svoje dielo.

Nová krv v Národnej rade. / Zdroj: Bing Image Creator

Blaha si utrel pot z čela a spokojne sa postavil pred obraz.

„Venceremos!“ zašepkal. Potom si spomenul, že jeho idol mal v puse neustále zapálený kusisko cigary. Prehrabal sa vo svojom majetku a objavil malý kúsok cigary, ktorý svojho času šikovne premiestnil z popolníka Joža Ráža.

Pozrel sa naň a potom sa opatrne poobzeral, či kdesi na strope nevidno požiarny hlásič. Neobratne ho zapálil a trochu si z neho potiahol. Chutilo to strašne. Ale vytrval, postavil sa pred obraz a ešte raz si poriadne potiahol a vyfúkol mohutný oblak dymu. Smradľavý dym okamžite zaplnil celú miestnosť.

Keď na to nemáš, nechaj to radšej Jožovi. / Zdroj: Bing Image Creator

„Venceremos!“ zahulákal smerom k obrazu so zdvihnutou rukou.

Vtom mu prišlo nevoľno, celá miestnosť sa s ním zatočila, v ušiach mu zapraskalo a náhle sa zotmelo. Takto nejako sa začína cesta do podsvetia. Ale toto nebol ten prípad.

Keď otvoril oči, všade naokolo neho práskali ostré zvuky výstrelov z kalašnikova a vedľa neho sa za kameňom krčila postava muža s divokým výrazom v tvári. Neposlušné vlasy mu viali na všetky strany, v brade mal zachytené kúsky trávy a prachu, ktorý okolo neho vytvárali guľky, dopadajúce na skalu. V ruke mal len kalašnikov a s posmešným výrazom strieľal kamsi do džungle, kde sa dali vytušil jeho protivníci. Ale na hlave mal baret s červenou hviezdou a tak nebolo pochýb, kto to bol. Živý a nefalšovaný Che.

„Venceremos, amigo mío!“ zakričal na neho Blaha.

„¿Quién eres un extraño?“ Che sa k nemu prekvapene otočil.

„Pán Che, je mi veľkou cťou, že vás vidím. Neviem ako sa to zbehlo, teda vlastne viem, ale neviem prečo, ale to je jedno, hlavne že vás vidím. Chcel by som veľa povedať, ale trošku sa mi zle hovorí v tej neustálej streľbe. Ale jedno viem iste. Venceremos!“

„Isteže venceremos, cudzinec.“

„A čo tí vojaci okolo?“

„To sú len gringos, bastardi, čo nenávidia revolúciu.“

„A dokážete ich postrieľať?“ opýtal sa Blaha.

Che sa na neho zamyslene pozrel. „Isteže. Isteže ich postrieľame.“ Potom sa zodvihol a chvíľu strieľal ponad skalu.

Keď sa opäť skrčil do úkrytu, zamával na Blahu. „Poď sem. Mám k tebe takú prosbičku. Nepodržal by si mi kalašnikov a túto baretku? Na chvíľu by som si potreboval odskočiť. Vieš, tam do kríkov.“ A spiklenecky mrkol na neho.

„Pre vás všetko!“

„To je dobre. Potrebujeme zapálených ľudí, ináč revolúcia skape v blate a prachu. Tu máš baret, kalašnikov a podrž mi aj cigaru. A vidím, že sa klepeš od zimy. Prehoď si cez plece túto moju vojenskú bundu. Hneď som tu!“

Blaha sledoval, ako mizne v džungli. Opatrne vykukol ponad skalu, aby zistil, na koho to Che strieľal. Vtedy odrazená guľka zabzučala a trafila ho do zadku. Od bolesti skríkol a zamdlel.

Keď sa po chvíli prebral, zistil že okolo neho stoja zarastení vojaci a šťuchajú ho špičkou kanady. Pomedzi nich sa predral dôstojník. Pozorne si ho obzrel.

„Má baret, cigaru, bundu aj kalašnikov. Síce má čudnú bradu a tá brada je hnusná, ale čo by povstalci neurobili preto, aby nás zmiatli. Je to on, berte ho!“ povedal dôstojník.

„Ale to je nejaký omyl,“ spustil Blaha.

„Máš na zajtra orazené lístky na obed?“ opýtal sa ho dôstojník.

„Prečo?“

„Zajtra máš predstavenie. A po ňom už jesť nebudeš. Zoberte ho do La Higuera, nech sa nachystá!“ prikázal vojakom.

„Ale…“, viac už nepovedal. Rana pažbou ho omráčila a viac sme o ňom už nepočuli.

Lukáš Machala zradil ideu Plochozeme

12.05.2024

Ten chlap zapredal všetko čo je sväté a v relácii Ide o pravdu potvrdil, že Zem je guľatá. Respektíve bol tak dobre vyškolený, že začal splietať aj o geoide a hral sa na mudrca. V snahe zvrátiť celoslovenskú predstavu, že sa jedná o kvalitného blbca, sa pokúsil naučenými vetičkami presvedčiť obyvateľov, že teda akože to nepovedal, ale že si z toho robil parabolu, [...]

Pošleme zbrane do Azerbajdžanu aby tam mohol zavládnuť mier

10.05.2024

S touto zaujímavou myšlienkou prišli Robert Fico a jeho verný kamarát Robert Kaliňák. Boli navštíviť minidiktátora Alijeva a keďže ich srdiečka boli nasiaknuté myšlienkami o mieri, ponúkli mu pomoc. Poviete si, že čo je to za kravinu, keď na Ukrajinu nechceli posielať zbrane, aby neeskalovali vojnu, ale to je tým, že ste za mladi neboli dostatočne vystavení komunistickej [...]

Prepadol by Lukáš Machala cez okraj Plochozeme?

01.05.2024

SNS pokračuje v dobre rozbehnutom trende a nasadzuje do boja jedného blázna za druhým. Doteraz sa zdalo, že s nasadenými odborníkmi z Vysokej školy humoristického života, sa už nemajú kam ďalej posunúť. Zdalo sa, že dosiahli životnú métu dokonalosti. Ale je dobré, že nespia na vavrínoch a tak mohli do boja nasadiť novú posilu. Lukáš Machala je odborník na Plochozem a s [...]

SAS, Liberálny dom

SaS pripravuje trestné oznámenie: množiace sa vyhrážky prekračujú hranice

20.05.2024 22:13

Vyhrážky sa už neobjavujú len na sociálnych sieťach, ale aj formou listov, ktoré chodia aj ich rodinným príslušníkom, upozornila Kolíková.

Blesk / Hrom /

Po zásahu blesku museli v Drážďanoch dvoch ľudí oživovať, zranených je desať

20.05.2024 21:47

Blesk zasiahol trávnatú oblasť pri Labe neďaleko centra saskej metropoly.

Europarlament / Europoslanci /

Voľby do europarlamentu by vyhrali progresívci pred Smerom a Hlasom, ukázal prieskum

20.05.2024 20:13

Pätnásť mandátov by si rozdelilo sedem strán.

Assange

Assange sa môže odvolať proti vydaniu do USA, rozhodol súd

20.05.2024 19:37

Ak by sudcovia rozhodli v prospech vydania, Assangeove právne možnosti v Británii by sa vyčerpali.

Mr. Freeze

Nemilosrdné oko pozorného sledovateľa vidí to, čo bežný smrteľník nie. Našťastie si to potom smrteľník môže u mňa prečítať. Pozor na to, že si budem z tvojho miláčika asi robiť srandu a ty z toho budeš zúrivý.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 60
Celková čítanosť: 144774x
Priemerná čítanosť článkov: 2413x

Autor blogu