Profesor Pabodie z Miskatonickej univerzity označil Egona Cholakiana za šarlatána

Profesor Pabodie je uznávaným odborníkom na geológiu na Miskatonickej univerzite. Vyniesol šokujúce obvinenie voči chlapíkovi, ktorý ako sa zdá, vydáva sa za experta na národnú bezpečnosť, prípadne za lektora spravodajských služieb. Pod pochybnou zámienkou sa votrel na Miskatonickú univerzitu, aby tam získal prístup k dobre stráženej zbierke písomností, ktoré by sa nemali nikdy dostať do rúk verejnosti.

Závažné obvinenie zo šarlatánstva. / Zdroj: Bing Image Creator

Pabodie hovorí, že začal mať podozrenie v okamihu, ako začali rapídne ubúdať zásoby technického liehu v univerzitných dielňach. Cholakian sa tam dobrovoľne prihlásil, aby vraj usporiadal ten neskutočný bordel, ktorý tam vládol. Pôvodne si všetci vydýchli, že niekto aspoň trochu uprace prostredie, ktoré zanedbávali dlhé generácie predchádzajúcich vedcov. Ale jedinou zmenou boli iba prázdne fľašky a ohavné výpary, ktoré tam na nich čakali skoro ráno, keď sa prví zamestnanci trúsili do práce.

Pabodie zistil, že Cholakian sa zdržuje v dielňach v neskorých nočných hodinách a keď ho konfrontoval s chýbajúcim materiálom, dočkal sa len vyhýbavej odpovede. Ako neskôr Pabodie zistil, dielne susedia s univerzitnou knižnicou, s jej zadným traktom, kde univerzita uchováva staré rukopisy. Sú určite diela, ktoré by sa z pochopiteľných dôvodov nemali nikdy ocitnúť na svetle božom. Tieto neuveriteľne rúhavé diela, spisané pred storočiami šialencami, pomýlenými experimentátormi a hľadačmi cesty do temných miest, na ktoré sa normálni ľudia neodvážia ani pomyslieť, stali sa morbídnym ohniskom záujmu Cholakiana. Keď zistil, že kľúče do zadného traktu nikdy nezíska, pokúšal sa votrieť do priazne Pabodieho a pod vymyslenými zámienkami z neho mámil informácie, ako sa dajú moderné vrtné súpravy využiť na prekonávanie tvrdých prekážok. Ako sa neskôr Pabodie presvedčil, tou tvrdou prekážkou nebolo nič iné, ako pevné múry zadného traktu.

V noci z trinásteho na štrnásteho septembra, sa tento páchateľ pokúsil pomocou ukradnutej vrtnej súpravy, určenej na prieskum úzkych štôlní, preraziť stenu do zadného traktu. Čiastočne bol úspešný a aj keď nedokázal prekonať mohutnú železnú výstuž, predsa-len zahliadol a možno sa aj špinavou rukou dotkol niektorých ohavných zväzkov. Veľké obavy vzbudilo, že možno cez vybúraný otvor listoval v Necronocomicone šialeného araba Abdula Alhazreda. Obďaleč ležali v prachu aj Unaussprechlichen Kulten od Junzta a ohavné Pnakotické rukopisy, ľudskou krvou písané zväzky samotného diabla.

Nočný strážnik hlásil, že okolo druhej hodiny rannej začul z dielní šialené výkriky a chechtanie. Keď sa pokúšal skontrolovať dvere, okolo neho prebehol akýsi šialenec v roztrhaných, zaprášených šatách, zanechávajúc na stenách krvavé stopy a kričiac: Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn. Nevedel ho identifikovať, ale keď objavil stopy ničenia a privolal Pabodieho, ráno zistili, že chýba iba Cholakian. Už sa nikdy nevrátil, ale Pabodie vyslovil podozrenie, že sa ten šarlatán pokúšal získať poznanie, ktoré neprináleží bežným smrteľníkom.

Splnomocnenec Kotlár odmietol predložiť 250 strán zo svojej správy. Vieme prečo.

18.10.2024

Splnomocnenec Peter Kotlár sa dostal do smrtonosnej paľby zákerných otázok a pri jednej sa nesmierne začudoval. Že či má naozaj doniesť všetkých 250 strán svojho výplodu o covide? Zvláštne, však? Jednoduchý človek by povedal, že by to napísal ako Pavol Gašpar junior vo Worde a že nemá problém s usvedčujúcimi metaznačkami a pošle to e-mailom. Ale Kotlár je stará [...]

Jahjá Sinwár doplatil na svoju chuť na cigarety

17.10.2024

Začínajú sa objavovať podrobnosti o smrti najväčšieho palestínskeho teroristu. Jahjá Sinwár už svoju poslednú cigaretu nevyfajčil. A popritom dokázal dlhé mesiace vodiť celú izraelskú armádu za nos, alebo sa rafinovane zaštítil hradbou rukojemníkov. Ako púštna krysa sa plazil kanálmi, aby si kde-tu kúpil svoju milovanú drogu. „Cigy“, hovorieval, „to je [...]

Vodca Hizballáhu si nemohol vybrať horšie meno. Na Slovensku je terčom posmechu.

20.09.2024

Vodca Hizballáhu prežíva ťažké obdobie. Už niekoľkokrát sa so svojimi teroristami snažil poraziť Izrael a vždy schytal poriadny preplesk. Nachystal raketomety na hranici a tesne pred odpalom prileteli stíhačky. Nachystal supertajné vybavenie a to explodovalo v gatiach alebo rukách jeho verných. Išiel zapnúť hriankovač a v poslednej chvíli mu dala žena po paprčiach. A teraz [...]

Horská záchranná služba, Tatry

Poliak skolaboval pod Veľkou Svišťovkou vo Vysokých Tatrách, oživiť sa ho nepodarilo

19.10.2024 21:41

Horskí záchranári zasahovali aj v Západných Tatrách, kde sa pod vrchom Volovec zranil český turista.

kráľ Karol III.

Návšteva Karola III. v Austrálii opäť rozpútala debatu o ukončení monarchie

19.10.2024 21:10

Britský kráľ Karol III. a kráľovná Kamila navštívili v piatok Sydney. Ide o prvú návštevu vládnuceho britského monarchu v Austrálii za viac než desaťročie.

Japonsko útok zápalné fľaše

V Japonsku zaútočili na sídlo vládnej strany. Podozrivého zadržali

19.10.2024 19:10

Nespokojnosť japonskej verejnosti s vládnou Liberálno-demokratickou stranou neustále rastie.

Russia Protest

Putin predlžuje politický život starej garde. Jeho "politbyro" bude staršie, ako mal Brežnev

19.10.2024 17:00

Za právo byť doživotným vládcom je potrebné dať rovnaké výsady svojim dvoranom. Šéfa Kremľa obklopujú sedemdesiatnici.

Mr. Freeze

Nemilosrdné oko pozorného sledovateľa vidí to, čo bežný smrteľník nie. Našťastie si to potom smrteľník môže u mňa prečítať. Pozor na to, že si budem z tvojho miláčika asi robiť srandu a ty z toho budeš zúrivý.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 76
Celková čítanosť: 189598x
Priemerná čítanosť článkov: 2495x

Autor blogu