Založ si blog

Rusku sa tak darí, že si mohli dovoliť zvýšiť úrokové sadzby na 19%

Rusko opäť vytrelo závistlivcom zrak. Kým európske štáty sa dusia pod trojpercentnými úrokovými sadzbami, ruský medveď naznačuje, že je v skvelej kondícii. Z 18% na 19%, tak znie návrh Centrálnej banky. A boli by dali aj na 20%, ale tam ich museli zahatať priamo z vlády. „Piánko, to dáme na budúci mesiac,“ upokojovali ich. „Nevystrieľajme si všetky patróny. Nech tých Európanov 2x rozhodí od jedu.“

Rusko je v skvelej kondícii. / Zdroj: Bing Image Creator

Veru, pod skvelým vedením najmúdrejšieho prezidenta na svete sa im neskutočne darí. Do krajiny blahobytu dokonca pozývajú cudzincov, ktorí sa trasú pred predstavou chudoby vo svojej domovine a môžu sa tam ihneď presťahovať. Už sa tam dokonca presunul americký šialenec so ženou a tromi deťmi a tešia sa na život v Rusku. Segal tam je už dávno a od blahobytu už vláči brucho po dlážke. Západné ambasády praskajú vo švíkoch, čo nestíhajú usmerňovať hŕby dychtivých vysťahovalcov. Bývalá rakúska ministerka sa tam chystá chrániť medvede, nie ako u nás Huliak hneď každého odbachnúť. Kadejakí africkí diktátori sa tam tiež plazia pred Putinom a ak majú v krajine diamanty, ropu alebo iné nerastné bohatstvo, môžu si byť istí, že im Rusi pošlú návod (alebo žoldnierov), ako ich premeniť na neskutočné bohatstvo.

U nás je to horšie, lebo náš jediný záujemca, ktorý pred časom preplával do Ruska, kde ho zatkli a vykopli naspäť, medzitým vylúpil kvetinárstvo a najprv si to bude musieť odsedieť. Alebo možno nie, však za lúpeže sa teraz dáva už len pokarhanie a môže to teraz skúsiť bez plávania.

Povedzme si úprimne, kto z nás by sa pokúšal pri takých úrokoch o podnikanie? Nikto. Zmľandravení Slováci by si pri takom čísle iba tichúčko odskočili do obchodu s lanami a potom frnk do parku a vytvoriť v ňom formáciu obesencov. A čo na to ruský človek? Pohŕdavo sa zasmeje a povie, že to je nič. Vypýta si od suseda zlatý rubeľ a ide na to. Ak mu ho aj nedá, nevadí. Sekne ho sekerou po krížoch a znova si vypýta ten rubeľ. Vysoké číslo na úrokoch ho len vyburcuje. Zatne svaly v zadku a s výkrikom uráááá ide podnikať. Alebo kupovať byt. Alebo elektrické čínske auto, čo sa o dve hodiny pokazí. Keby sa aj trošku nedarilo, stále sú tu susedia, ktorých môže zase vylúpiť.

Takto sa moji milí dnes žije v Rusku. Blahobyt, blahobyt a ešte raz blahobyt. Presne ako svojho času povedal Lenin, keď onehdá vylomil dvere do cárskej pokladnice. A keď budúci mesiac pokoria 20%, to ešte len budete očiská vyvaľovať a čudovať sa, ako to ten fifík Putin robí.

3000 teroristov z Hizballáhu prišlo o vercajk po výbuchu pagera

17.09.2024

Hovorí sa, že nie je najlepší nápad, keď si vercajk z jednej strany obložíte peňaženkou a z druhej strany si do vrecka vložíte pager. Ak ste okrem toho terorista, riskujete že to celé vybuchne a váš vercajk… no radšej to ani nedomyslieť. A presne toto sa stalo teroristom z Hizballáhu. Dnes ako na povel všetky ich pagery explodovali. Keďže k tým pagerom nedostali [...]

Milí parapol-paralop-merde-poníci, habkal minister zahraničných breptov

15.09.2024

Náš minister zahraničných breptov sa opäť raz popasoval s nástrahami slovenčiny a opäť s ňou prehral. Slovo paraolympionici bolo nad jeho sily. Ale sediacich paraolympionikov aspoň pekne rozosmial. Tu sa môžete zasmiať spolu s nimi. Lenže to nebol jeho prvý brept. Ten chlap prednedávnom nedokázal prečítať poriadne ani deklaráciu medzi Ficom a Šutaj Eštokom. Ale možno ho [...]

Nebuďme prísni na Pavla Gašpara. Ešte je len 3 dni špiónom.

06.09.2024

Robí sa okolo toho celá veda, že Gašpar napísal udanie na Šimečku a zabudol poriadne vymazať metadáta v súbore. Ale nik nie je neomylný. Je to vina Pellegríniho, že ho nevymenoval skôr za šéfa SIS. Nemal sa kedy naučiť, ako špióni zametajú stopy. Čo mal chudák robiť, keď sa prezident zašil a jeho vysnívané špiónske miesto viselo doslova vo vzduchu? Je pochopiteľné, [...]

Jens Stoltenberg

Stoltenbergova rozlúčka: Aliancia je silnejšia ako kedykoľvek predtým, ale budúcnosť NATO stojí pred skúškou

19.09.2024 18:28

Európa a Amerika sú ale silnejšie a bezpečnejšie, keď sú spolu, uviedol Jens Stoltenberg.

Róbert Fico / Zuzana Dolinková /

Dolinková kritizuje konsolidáciu v zdravotníctve. Komora sestier opatrenia vlády odmieta

19.09.2024 18:24

Konsolidácia verejných financií má podľa opozície i komory sestier zobrať zdravotníctvu stovky miliónov eur.

Fluffy

Thajčanku v dome napadol masívny pytón: Zo smrteľného zovretia sa dostala po dvoch hodinách

19.09.2024 17:39

Vo chvíľach, keď pripravovala večeru vo svojom dome, pocítila ostrú bolesť v stehne a keď sa pozrela dolu, zbadala, ako sa jej zmocňuje veľký had.

Izrael, Palestína, rukojemníci, Hamas, izraelskí civilisti

Izrael predložil nový rámec pre dohodu o rukojemníkoch a prímerí v Pásme Gazy

19.09.2024 17:18

Podľa navrhovaného plánu by malo dôjsť aj k prepusteniu palestínskych väzňov uväznených v Izraeli či demilitarizácii Pásma Gazy.

Mr. Freeze

Nemilosrdné oko pozorného sledovateľa vidí to, čo bežný smrteľník nie. Našťastie si to potom smrteľník môže u mňa prečítať. Pozor na to, že si budem z tvojho miláčika asi robiť srandu a ty z toho budeš zúrivý.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 72
Celková čítanosť: 181615x
Priemerná čítanosť článkov: 2522x

Autor blogu