Založ si blog

Prečo stoja mužíci vo fronte na bezcenný dolár?

Oddnes sa začali mužíci v Rusku húfne stavať do radu pred bankami v nádeji, že si odtiaľ uchmatnú ešte nejaké posledné doláre. A stačilo na to tak málo. Iba sa ich burza a clearingové centrum ocitlo na americkom sankčnom zozname.

Mužíkom nik nepovedal, že dolár je už bezcenný. / Zdroj: Bing Image Creator

Konanie mužíkov je nepochopiteľné, pretože takto doslova torpédujú mimoriadne cenný zlatý rubeľ. Okrem toho akosi pozabudli na to, že už od roku 1917 počúvajú o páde Ameriky a kapitalizmus to má viac-menej zrátané. Vari nevideli v televízore, že Američania sa na ulici ani neunúvajú zbierať ten zdrap papiera, keď ho komusi z peňaženky uchmatne vietor? Vlastne nevideli, lebo málokto si dokáže naraz kúpiť aj fľašku aj televízor.

Ale mohli o tom aspoň počuť. Nemajú susedov, ktorí by ich informovali? Medvedev každý týždeň v piatok do nich hučí, ako onedlho spravia atómové bomby z Ameriky rádioaktívnu púšť. Aspoň z toho im mohlo docvaknúť, že si vyberajú z banky už len bezcenné smeti. Obetujú celé kilá vzácnych rubľov len na to, aby dostali jeden mizerný zelený papierik. Utrú si s tým zadok? No asi nie. To nie je ako kilo rubľov.

Priatelia, vyjadrite podporu našim ruským bratom a povzbuďte ich, nech vytrvajú vo svojom boji a najmä nech sa nevzdávajú. Koniec dolára je už blízko. Nech sú rovnako odhodlaní ako vy. Nech rovnako ako vy nanosia tie smeti na smetisko, kde ich môžu rovno spáliť.

Vodca Hizballáhu si nemohol vybrať horšie meno. Na Slovensku je terčom posmechu.

20.09.2024

Vodca Hizballáhu prežíva ťažké obdobie. Už niekoľkokrát sa so svojimi teroristami snažil poraziť Izrael a vždy schytal poriadny preplesk. Nachystal raketomety na hranici a tesne pred odpalom prileteli stíhačky. Nachystal supertajné vybavenie a to explodovalo v gatiach alebo rukách jeho verných. Išiel zapnúť hriankovač a v poslednej chvíli mu dala žena po paprčiach. A teraz [...]

3000 teroristov z Hizballáhu prišlo o vercajk po výbuchu pagera

17.09.2024

Hovorí sa, že nie je najlepší nápad, keď si vercajk z jednej strany obložíte peňaženkou a z druhej strany si do vrecka vložíte pager. Ak ste okrem toho terorista, riskujete že to celé vybuchne a váš vercajk… no radšej to ani nedomyslieť. A presne toto sa stalo teroristom z Hizballáhu. Dnes ako na povel všetky ich pagery explodovali. Keďže k tým pagerom nedostali [...]

Rusku sa tak darí, že si mohli dovoliť zvýšiť úrokové sadzby na 19%

16.09.2024

Rusko opäť vytrelo závistlivcom zrak. Kým európske štáty sa dusia pod trojpercentnými úrokovými sadzbami, ruský medveď naznačuje, že je v skvelej kondícii. Z 18% na 19%, tak znie návrh Centrálnej banky. A boli by dali aj na 20%, ale tam ich museli zahatať priamo z vlády. „Piánko, to dáme na budúci mesiac,“ upokojovali ich. „Nevystrieľajme si všetky [...]

michal šipoš, igor matovič

Má Matovičovo hnutie šancu na reparát? Politológ: Je ešte uzavretejšou „sektou“ než bolo kedysi

28.09.2024 11:00

Po roku od volieb si Pravda pripravila anketu s predsedami poslaneckých klubov a zhodnotenie pôsobenia a kľúčových momentov parlamentných strán.

Libanon, Hizballáh, Hassan Nasralláh,

Zabili sme vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha, oznámil Izrael: Dostaneme každého, kto nás ohrozuje

28.09.2024 10:20, aktualizované: 11:15

Izraelská armáda oznámila zabitie najvyššieho vodcu šiitského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha pri vzdušnom útoku v Bejrúte.

SR Bratislava stretnutie predsedovia strany prezident BAX

Hrabko: Spory vládnych strán majú ďaleko od chaosu za bývalej koalície

28.09.2024 08:22

Verbálne spory vo vládnej koalícii nesmerujú do hĺbky a majú ďaleko k chaosu minulého volebného obdobia, hovorí publicista.

Miloš Zeman

Ľavičiar a tolerantný ateista, milovník becherovky i autor svojráznych bonmotov. Miloš Zeman oslavuje 80

28.09.2024 08:00

Je jednou z najvýraznejších postáv českej ponovembrovej politiky.

Mr. Freeze

Nemilosrdné oko pozorného sledovateľa vidí to, čo bežný smrteľník nie. Našťastie si to potom smrteľník môže u mňa prečítať. Pozor na to, že si budem z tvojho miláčika asi robiť srandu a ty z toho budeš zúrivý.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 73
Celková čítanosť: 184119x
Priemerná čítanosť článkov: 2522x

Autor blogu