Donald Trump nemá mizerných 400 miliónov na zaplatenie pokuty

20. marca 2024, Mr. Freeze, Nejakí iní papaláši

Donald Trump sám seba rád nazýva miliardárom. Ale je jasné, že keď nemá tieto peniaze na zaplatenie pokuty, že žiadnym miliardárom nie je. Na miliardára sa iba hrá.

Ja som miliardár. / Zdroj: Bing Image Creator

Poďme si pripomenúť, prečo túto pokutu vlastne dostal. Niekedy v minulosti oklamal banky a snažil sa im nahovoriť, že hodnota jeho majetku je omnoho vyššia než je v skutočnosti. Na základe tohto klamstva získal výhodnejšie úvery. Neskôr sa na to prišlo, obžalovali ho na súde a súd neocenil jeho kreatívne účtovníctvo a odsúdil ho na zaplatenie tejto, dajme tomu vyššej, pokuty. Vyššej pokuty pre bežného Slováka, pre skutočného miliardára táto pokuta nepredstavuje žiadne veľké peniaze. Ale ako sa ukázalo, pre Trumpa bolo aj toto problémom.

Peniaze na pokutu sa pokúsil získať predajom svojich osobných vecí, ale nešlo mu to veľmi dobre. Je jasné, že predaj starých smradľavých ponožiek nie je taký lukratívny biznis, ako predaj nohavičiek japonských školáčok. Lehotu na zaplatenie má do konca tohto mesiaca.

A to nie je všetko. Okrem tohto procesu sa odohráva ešte oveľa zaujímavejší proces. V tom druhom procese je obžalovaný z toho, že zorganizoval vzburu po svojej prehre v prezidentských voľbách. I v tomto druhom procese sa dejú zaujímavé veci. Jeho spolupracovníkov odsudzujú ako na bežiacom páse a niektorí z nich už museli pekne napochodovať do väzenia, aby si odsedeli svoj zaslúžený trest. Čaká sa vlastne už len na jediného človeka, na Donalda Trumpa, ktorý podľa predchádzajúcich odsúdení jeho komplicov pravdepodobne dostane ešte omnoho vyšší a samozrejme zaslúžený trest.