Ako Eduard Chmelár prispieva k rastu nášho HDP

9. marca 2024, Mr. Freeze, Slovenskí papaláši

Mnohí z vás by povedali, že keď Róbert Fico urobil z Eduarda Chmelára svojho poradcu, že len zamestnal ďalšieho darmožráča. Ale to je veľmi zjednodušené vysvetlenie. Obaja muži sa v skutočnosti podujali na neľahkú úlohu. HDP je na tom čoraz horšie a horšie a tak potrebuje finančný stimul. A tým stimulom neodškriepiteľne mzda Eduarda Chmelára je.

Čiže ako zvýši mzda Eduarda Chmelára HDP? Veľmi jednoducho. Mzda sa započíta do HDP a tým ho zdvihne. Sami uznáte, že poradca premiéra nemôže pracovať za nejaké drobné a že jeho mzda bude oprávnene vyššia ako mzda ktoréhokoľvek závistlivca. A teda aj jeho vplyv na HDP bude vyšší.

Konečne vieme ako skrotiť HDP. / Zdroj: Bing Image Creator

Aj keď výraz „pracovať“ je možno v tomto prípade nadnesený. Upresnime to ako, že nebude hnusne písať o premiérovi a hnusne bude písať o jeho nepriateľoch. A okrem toho ešte bude písať pre Infovojnu, alebo jej len poskytovať rozhovory. To úplne stačí. Aj keby nerobil nič, HDP nám zdvihol a za to mu patrí nekonečná vďačnosť.

Ale aby sme ho príliš nevychválil a nespyšnel nám, doplňme, že nie je jediným čarodejníkom s HDP na svete. HDP dokázal zdvihnúť aj Matovič, keď nakupoval milióny antigénových testov, alebo aj Vladimír Putin, ktorý repasuje jeden hrdzavý tank za druhým a tak tiež krásne dvíha HDP. A neplačte mi tu, že z týchto akcií sa nijako životná úroveň v daných krajinách nezdvihne. Minimálne Eduardovi sa tá úroveň zdvihla. A on si drobnú odmenu za svoj príspevok k HDP zaslúži.