Putin nemá vajcia a tak požiadal Lukašenka o tie jeho

3. januára 2024, Mr. Freeze, Komici na javisku Srdečné pozdravy z Ruska

Zase sme raz boli svedkami Putinovej geniality. Aby vytrestal Nemecko, tak od nich prestal kupovať vajcia, ktoré tak milujú jeho poddaní. Naivne si myslel, že od toho okamihu začnú byť vo vajciach samostatní. No nestalo sa tak a teraz jeho ľudia majú drahé vajcia, na ktoré stoja frontu, ale môžu sa tešiť z toho, ako ten ich chytrák pekne vytrestal Nemecko.

Ruská líška sa nezastaví pred ničím, aby tie prekliate vajcia získala. / Zdroj: Bing Image Creator

Možno by sme sa o tom vôbec nedozvedeli, ale Putin a jeho kamaráti si usporiadali akúsi konferenciu, ktorá mala všetky atribúty humoristickej relácie. Všetci sedeli za gigantickým stolom. V strede Putin ako hlavný piaďmužík, na jednom konci stola potom sedel Lukašenko a na druhom nejaký ďalší prisluhovač, ktorý nebol asi dôležitý a do správ sa nedostal. A za nimi poslušná kopa kadejakých pritakávačov, ktorých jedinou úlohou bolo v správnej chvíli sa zasmiať na vtipoch diktátorov.

A veru bolo sa na čom zasmiať, lebo do správ sa dostalo video, na ktorom Lukašenko číta zoznam úspechov svojho vládnutia. Vymenoval tam svojim zatiahnutým hlasom, ktorý si pestuje preplachovaním gágora nekvalitným alkoholom a fajčením, asi desať položiek. Aspoň dúfam, že riadne fajčí, ale keby náhodou nefajčil a ten hlas mal z astmy, tak sa mu ospravedlňujem. Sedeli ste za mladi na zväzáckej schôdzi? Tak toto predstavenie vyzeralo presne rovnako. Aj tu ľudia, ktorí sa nemali čím chváliť, sa museli niečím samopochváliť.

Nuž a tí dvaja mali očividne dohodnutú scénku, že Lukašenko povie o tom, koľko vajec znesú bieloruské sliepky, významne sa pozrie na svojho piaďmužíka a ten tresne tú svoju hlášku, že či by mu z tých vajec nedal, že aby nebol lakomý. Na tom sa obaja smiali, akoby to bolo niečo ukrutne smiešne a ten dav pritakávačov za ich chrbtom sa smial tiež.

Jeho obyvatelia sa asi na tom tak nesmejú, pretože tie vajcia mali ako náhradu za drahé mäso, ale určite má stále ich podporu a radi si odoprú nedostatkový tovar. Veď čo by neurobili pre ich slávnu armádu a odtrhnúť si vajcia od úst je to najľahšie, čo môžu ako akt sebaobetovania ponúknuť.