Matovič s Kaliňakom majú právo rozmlátiť si navzájom ciferník

13. septembra 2023, Mr. Freeze, Slovenskí papaláši

Dnešné nudné dopoludnie nám spestrili dvaja zúriví kohúti, ktorí sa na seba vrhli. Najprv padali obvinenia, neskôr nadávky a na záver sa objavili kopance a údery päsťou. Celkom pekne sa to začalo, a keď boli v najlepšom, polícia ich zastavila. Ale prečo? Pár krvavých šrámov by žiadnemu z nich neublížilo.

Matovič s Kaliňákom si vysvetľujú, kto je väčší gauner. / Foto: Bing Image Creator

Aký je to rozdiel voči mušketierskym časom, kedy mali ľudia istotu, že to bude mať nadránom dohru v neďalekom lesíku, kam obaja aktéri, potúžení alkoholom, prídu a skrížia svoje kordy a budú sa ťať hlava-nehlava, kým jeden z nich neklesne k zemi.

V dvadsiatom prvom storočí už nežiadame, aby nevyhnutne klesli k zemi, ale politici by mali mať právo, aby soft formu tohto súboja mohli absolvovať. Pochopiteľne pod dohľadom kamier a za jasne definovaných podmienok. Čiže bez hryzenia (to robia len zvieratá), ale prečo im napríklad nedať na ruky povrazy, tie omočiť v lepidle a potom nech si takto pripravené zbrane vylepšia v mise s nasypanou kukuricou na pukance a môžu sa pustiť do seba.

Emócie by pekne vypustili, uľavilo by sa im a keď by sa skľudnili, mohli by si padnúť do náruče a zo zvyšku kukurice narobiť pukance.